Ако погледнем към публикувания в сръбските медии  на 1000-те най-бързо развиващи

...
Ако погледнем към публикувания в сръбските медии  на 1000-те най-бързо развиващи
Коментари Харесай

Бързо развиващите се гиганти в Сърбия: приходите на най-успешните компании скачат от 1,7 на €10,2 милиарда

Ако погледнем към оповестения в сръбските медии  на 1000-те най-бързо разрастващи се компании от страната и района, разрастващи сполучлив бизнес в Сърбия, има забележима наклонност, която демонстрира значим секторен прогрес в три поредни години. Общият приход на тези компании в западната ни съседка търпи доста нарастване от €1,7 милиарда през 2020 година до впечатляващите €10,2 милиарда през 2022 година.

Това акцентира ускореното икономическо развиване на Сърбия, която макар че към момента не е член на Европейски Съюз и има редица стопански и политически проблеми, огромна част от бизнес, работещ в страната, е във напредък.

Спирайки се на 100-те най-успешни компании в този лист, ще забележим и основните браншове, които движат този напредък, съставляващ близо една трета от общия приход.
 Сърбия се похвали с исторически връх при износа на ИТ артикули и услуги
Наша съседка се похвали с исторически връх при износа на ИТ артикули и услуги

Съединени американски щати са от главните вносители на сръбски технологии

Секторите с максимален растеж на приходите:
Строителството на жилищни и нежилищни здания - растеж на приходите от 30% консултантските действия, свързани с ръководство на стопанска активност и друго ръководство - растеж на приходите от 22% Неспециализираната търговия на едро - растеж на приходите от 15%  Снимка 573577
Източник:

Погледът към ТОП 100 на най-бързо разрастващите се компании в Сърбия разкрива водача, който е постигнал незабравим триумф, с доходи от над €1 милиард. Това е забележителен скок спрямо приходите му от €12 милиона единствено преди три години.

Aluminij Industries - водачът

Компанията от Босна и Херцеговина -   Aluminij Industries, е безспорният водач в класацията с внушителните доходи в размер на €1 милиард. Бизнес колосът е водещ европейски и световен производител на алуминий с достъп до европейския, близкоизточния и азиатския пазар. Корпорацията употребява издръжливи и рециклируеми материали с до нулев въглероден отпечатък.

Създадена през 1975 година и работеща под настоящето си име от 1977 година, през днешния ден компанията има годишен индустриален потенциал от над 350 000 метрични тона.

Бързо разрастващите се бизнес колоси на Сърбия демонстрират динамичността на икономическия напредък, основните браншове за развиване и мощното въздействие на водещите компании върху цялостния стопански имидж на страната.
 Кои са 10-те най-големи български компании в Централна и Източна Европа?
Кои са 10-те най-големи български компании в Централна и Източна Европа?

Една от тях усилва облагата си с впечатляващите 990%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР